Roze Zaterdag Den Bosch: Iedereen Roze en een weerzien met Elof De Neve

Elk jaar kiest Nederland zijn Roze stad. Een heel jaar lang bereiden zij een uniek weekend voor met alle aspecten van een Pink Pride: cultuur, begrip, emancipatie, informatie en vooral veel feesten. Dit jaar waren ’s Hertogenbosch en Oss de gaststeden… en wij waren erbij!

’s Hertogenbosch of kortweg Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Tilburg is slechts 20 minuten rijden met de trein. Al vrij snel ontdekten we waarom deze stad zo bekend is bij shoppers. Het centrum is één groot winkelparadijs met kleine en grote straten. Shopaholics vinden hier zeker hun ding.

Roze Zaterdag draait om emancipatie, begrip, respect en samenhorigheid en dat viel onmiddellijk op als je de stad binnenreed. In elke wijk kleurden regenboogvlaggen de straten en huizen, inwoners liepen er met roze handtassen en de roze hoedjes en boa’s gingen als zoete broodjes over de toonbank. Het was duidelijk dat Den Bosch en Oss gay-friendly steden zijn waar je aanvaard wordt door elke inwoner.

Cultuur, info en vooral veel sfeer

Naast een roze kerkdienst en een cultuurroute kon de bezoeker zich vergapen aan een kleine canalpride waaraan verschillende doelgroepen deelnamen… zelfs de politie in uniform! In het park kon je kuieren langs de vele en diverse infostands en op het plein stond een podium met dans, zang en veel sfeer (Of lag dat aan de heerlijke frietjes en het biertje?). Ook de jongeren hadden hun eigen plek met een silent disco.  Op de markt stroomden ’s avonds stadsgenoten toe voor musical, dans, nationale en internationale sterren. De inwoners van Den Bosch lieten een heel weekend zien dat ze konden feesten en voor 1 weekend de roze stad van Nederland vormden.

Gay bar ‘Janika’

Zoals in vele steden verdwijnt er heel wat gayhoreca in Den Bosch. De stad telt nog slechts één gaybar: Janika. Een kleine, leuke bar waar kitsch troef is: oude Nederlandse platenhoezen aan de muur, een bar met luchters in de vorm van ananassen en twee fantastische barmannen maakten het plaatje compleet. Wat maakt de bar dan zo speciaal? De sfeer! Door de boxen galden de ene Nederlandse schlager na de andere. Wij stonden bijna op de tafels! Een avond leuke fun beleven? Dan is deze bar jouw plek!

https://www.facebook.com/Gaycafejanika/

Danse Le Duc: een weerzien met Elof de Neve

Een paar keer per jaar kan je feesten op Danse Le Duc, een partyconcept in Den Bosch met twee zalen, leuke muziek, mooie mensen en als headliner: Elof de Neve. Voor de Belgische bezoekers een leuk weerzien met de ex-resident dj van Red and Blue in Antwerpen. Dance Le Duc is jouw plek als je gewoon een leuke party wil beleven!

https://www.facebook.com/DanseLeDuc/

Den Bosch: een simpelweg leuke stad!

Den Bosch is naast een gay-friendly city gewoon een leuke stad om te vertoeven met leuke winkels, restaurantjes, bars en party’s. Je bent er vanuit Vlaanderen in 2 uur met de trein en met een weekendbiljet betaal je nog geen 30 euro!

https://www.bezoekdenbosch.nl/nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.