VIVA Cruises lanceert eerste LGBTQ+-vriendelijke cruise vanuit België

Van 28 februari tot 3 maart 2024 organiseert VIVA Cruises de eerste LGBTQ+-vriendelijke cruise vanuit België. De MS VIVA MOMENTS vertrekt uit Antwerpen en vaart naar Rotterdam, Amsterdam en terug. Passagiers ontdekken niet alleen deze LGBTQ+-vriendelijke steden, aan boord genieten ze van ontspanning, entertainment en nieuwe ontmoetingen.

VIVA Cruises is lid van de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) en is dan ook trots op deze meerdaagse, internationale riviercruise. De ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ schiet uit de startblokken in Antwerpen. Op dag twee meert de MS VIVA MOMENTS aan in Rotterdam, een stad die bekendstaat om haar moderne architectuur en creatieve scène. Passagiers kunnen deelnemen aan een inclusieve themawandeling door de stad. Wie op eigen houtje door deze metropool trekt, mag zich aan talrijke musea en kunstgalerijen verwachten. Of wat dacht je van een bezoekje aan Europa’s grootste haven?

De daaropvolgende nacht gaat de MS VIVA MOMENTS voor anker in Amsterdam. Op dag drie en vier flaneren passagiers langs de beroemde grachten en historische gebouwen van de Nederlandse hoofdstad. Ze trekken door het populaire winkelgebied ‘De 9 Straatjes’ of rijgen de vintagewinkels en luxeboetieks van de Utrechtsestraat aaneen. Ze kloppen ook aan bij de erfgoedorganisatie IHLIA, waar ze in Europa’s grootste LGBTQ+-collectie duiken.

Op vrijdagavond bloeit het Amsterdamse nachtleven helemaal open. Passagiers snuiven dan de sfeer op in heel wat LGBTQ+-vriendelijke bars en clubs in onder andere de Reguliersdwarsstraat, Zeedijk en Warmoesstraat. De volgende middag vangt de terugtocht aan. Tijd voor de passagiers om te ontspannen in de exclusieve wellnessruimte van de MS VIVA MOMENTS.

Praktische informatie
Met Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam kiest VIVA Cruises voor drie LGBTQ+-vriendelijke en diverse bestemmingen. Passagiers bezichtigen er talloze bezienswaardigheden, hoppen van de ene winkel naar de andere, laten zich culinair verwennen in de vele restaurants en genieten van een adempauze in één van de vele hippe bars.

Passagiers nemen deel aan de ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ vanaf 795 euro per persoon. Daarmee reizen ze all-inclusive. Alle maaltijden en dranken aan boord zijn inbegrepen. Dat geldt ook voor de wifi, havengelden, fooien en het DJ-entertainment dat telkens ’s avonds plaatsvindt.

Jouw all-inclusive cruise

Er staat je een reis vol ontdekkingen te wachten! Inbegrepen: onze uitgebreide VIVA all inclusive, die niets te wensen overlaat, elke avond DJ entertainment in de lounge aan boord, inbegrepen excursies aan wal in Rotterdam en Amsterdam en andere verrassingen die deze reis uniek maken.

  • Volpension met ontbijtbuffet, lunch, diner (fijnproeversmenu’s met meerdere gangen, aan tafel geserveerd) en snacks, met vrije tafelkeuze en flexibele openingstijden
  • De hele dag door alcoholvrije dranken van hoge kwaliteit (mineraalwater, frisdranken, vruchtensappen, diverse koffiespecialiteiten, thee, cacao)
  • De hele dag door uitgelezen alcoholische dranken (schuimwijn, Aperol, witte wijn, rode wijn, rosé, champagne, diverse bieren, longdrinks, cocktails, sterke dranken, likeuren)
  • High tea: één keer per reis, een selectie van zoete en hartige lekkernijen zoals scones, sandwiches, cupcakes, pralines, macarons en exclusieve theesoorten
  • Dagelijks vers gevulde minibar en herbruikbare waterfles in de kajuit
  • Schuimwijn als welkomstdrankje in de kajuit
  • Exclusieve verzorgingsproducten van Rituals
  • Wifi en fooien

Boeken kan je via je reisagent of de website van Viva Cruises.

viva cruise ship

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.