Mister Gay Belgium 2017 : Jonge Jaimie Deblieck (18) neemt de fakkel over van Raf van Puymbroeck.

Uitgerekend op een uitzondelijk warme, zeg maar tropische, dag vond op zaterdag 27 mei in een volgeboekte zaal Elkerlyck te Antwerpen de verkiezing plaats van de nieuwe ambassadeur voor de LGTB-gemeenschap in België. 

Na de afgelopen maanden een succesrijk parcours afgelegd te hebben gaf een emotionele Raf Van Puymbroek de fakkel over aan de 18-jarige enthousiaste Jamie Deblieck (18) uit Roeselare, de nieuwe Mister Gay Belgium 2017.  Hij kreeg de sjerp van Vlaams Minister Hilde Crevits van Onderwijs.

Eerste runner-up werd lifestylecoach Gerrit Noerens (39) uit Welle, tweede runner-up werd Ignace De Wolf (20), ergotherapie-student uit Genk.

Onze nieuwe Mister Gay Belgium 2017 is tuinbouwstudent.  Hij mag  ons land vertegenwoordigen tijdens de Mister Gay Europe verkiezing (Raf is de huidige Mister Gay Europe) en meedingen voor de sjerp van Mister Gay World.

De jongste deelnemer koos als thema de acceptatie van LGTB’ers op de werkvloer.

Spetterende Show 

Bram Bierkens presenteerde een vlotte en vrolijke, doch strak gearrangeerde show, die nooit verveelde. Hij ging ook de aangrijpende thema’s zoals de situatie en moeilijke aanvaarding van gays in Tsjetsjenië niet uit de weg.  Beklijvende filmbeelden zorgden voor een extra dimensie en bezorgden veel toeschouwers koude rillingen.

Ook de nieuwe projecten waaraan de Mister Gay Belgium organisatie zijn steun verleend kwamen uitgebreid aan bod.  Over de “Heroes of Football” campagne zullen we de volgende maanden ongetwijfeld meer horen en de MGB-pralines zijn nu reeds een lekkernij.

Het défilé van de kandidaten met een eigengemaakt T-shirt waarop het thema stond dat zij in de kijker zetten was kleurrijk. Terwijl de zaal zich ondertussen probeerde te verkoelen door het programmaboekje als verfrissende waaier te gebruiken, werd enthousiast gereageerd op de optredens van ondermeer Loredana, TrinXX (Men on High Heels) en Jacky Lafon, die eerder de voorkeur gaf het podium te betreden langs de zijkant dan de grote sierlijke trap te gebruiken.  “De wijntjes” bekende ze schuchter.

Op de sofa

De uitgebreide jury met naast Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits o.m. Josje Huisman, Jacky Lafon, Marc Putman, Jean-Marie Pfaff, Joyce De Troch, Slongs Dievanongs…   had het ondertussen druk met het maken van hun keuze. Maar al vrij vlug ontstond een vrij duidelijk beeld van de winnaar, vooral na de sofa-scène waarbij elke kandidaat een willekeurig aangereikt thema even mocht toelichten. Daar maakte Jamie het verschil.

Dan naderde de ontknoping en mocht Raf Van Puymbroeck nog even zijn laatste momenten als Mister Gay Belgium 2016 beleven ( er werd wel even een traantje weggepikt).  Het gefilmde  overzicht van hetgeen hij het afgelopen jaar presteerde kon ieders bewondering en waardering opbrengen.

En Jaimie Deblieck was een goede keuze.  Hij heeft persoonlijkheid en uitstraling en zal beslist een goed ambassadeur van de LGTB-beweging in België worden.  De jonge man himself was in ieder geval dolenthousiast en had het publiek meteen op zijn hand.

Onnodig te zeggen dat het feestje nog tot in de vroege uurtjes doorging en het misstaat niet hier onze waardering voor het immense werk van organisatoren Bram Bierkens  en Ivan Denis (minder zichtbaar maar een ontzettend harde werker achter de schermen) uit te drukken.

En voor Jaimie…   Nog veel plezier en succes als de nieuwe Mister Gay Belgium 2017 !

Andre Benere

 

DSCN1205

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.