Bram Bierkens stelt de nieuwe lichting voor voor de verkiezing Mister gay Belgium 2017

Met Raf van Puymbroeck heeft België de Mister gay Europe. Je zou dan denken dat de lat bijzonder hoog ligt bij Bram. In een interview gaan we dieper in op de nieuwe lichting en de toekomst van de Mister gay Europe.

Dag Bram, je gaat opnieuw op zoek naar een Mister Gay Belgium  2017 (MGB). Voor jou ligt de lat wel hoog dit jaar.

Het gaat een mooie editie worden dit jaar. Het is een zoektocht geworden tussen 145 jongens, waar we er maar 12 van mogen kiezen.  En om dan thema’s te moeten kiezen die mensen blijven boeien, was niet altijd evident. Zolang we die verhalen kunnen brengen is een MGB verkiezing nodig.

Ik herinner me een vraag die ik je vorig jaar heb gesteld: ‘bram, het is een twinkies versie’. Toen vertelde jij:  ‘kijk maar wat er na de finale uitkomt….’:  Mister gay Europe!

Na Skelte Willems zeiden we ‘we gaan er geen betere vinden’, maar dat zeggen we na elke kandidaat. Ze zullen dit ook zeggen na Raf Van Puymbroeck . Vergeet niet welke druk dit legt op de kandidaten. Ze vertellen hun verhaal voor de nationale pers en 300 genodigden. Maar ik ben supertrots op die jonge kerels dat ze hun ziel hebben blootgelegd. Het is zelfs een jongere lichting dan vorig jaar en we hebben zelfs de oudste kandidaat ooit: 38 jaar. En voor de 1e keer is er iemand bij van Wallonië…die ook zijn uiterste best doet om Nederlands te praten.

Was het moeilijk om mensen uit Wallonië te vinden dit jaar?

Het is uiteraard moeilijk om goede Waalse kandidaten te vinden tegenover de grote lichting Nederlandstalige kandidaten. We hebben wel wat Waalse kandidaten gezien, maar de verkiezing leeft daar minder dan in Vlaanderen. Vergeet niet dat die jongens meermaals naar o.m. Mol en Antwerpen moeten komen en uren op de trein zitten. En wat mensen daarvan vinden, goed of slecht, … daar ga ik mijn slaap niet voor laten.

Je gaat ook een nieuw project ondersteunen: ‘Heroes of Football’. Wat is dat voor een project?

Het is een Europees publiciteitsproject dat we samen doen met de Belgische voetbalbond, waar nu reeds 7 internationale voetbalbonden zijn bij aangesloten. Raf is de Belgische ambassadeur van dit project. Hiermee hebben we geschiedenis geschreven dat een mister gay het gezicht wordt van een diversiteitscampagne binnen de voetbalbond. Mensen vergeten vaak dat dit bloed, zweet en tranen gekost heeft om dit allemaal te organiseren.  Er is nog steeds heel wat taboe binnen de sport. Ik denk dan ook dat deze campagne een heel mooie afsluiter is voor het jaar van Raf.

Raf gaat nog even verder na de verkiezing als mister gay Europe. Heb je niet het gevoel dat de lat nu heel hoog ligt en dat de kandidaten bij voorbaat denken dat ze dat ook zullen worden?

Ik denk dat ze goed weten waaraan ze begonnen zijn. Ze worden heel goed begeleid en ik ben voor hen een soort van manager. Al beseffen ze wel dat daar ook een heel ander leven aan gekoppeld is. Raf is niet meer dezelfde Raf van een jaar geleden. Hij is gegroeid en daar groter in geworden. Maar hij is door die verkiezing ook een bekende Vlaming geworden. Maar tot nu toe heb ik nog met geen enkele mister gewerkt die grootheidswaanzin zou krijgen en mocht dat het geval zijn, ben ik de 1e die zal ingrijpen.

Je hebt ondertussen al 4 misters gehad. Vallen die niet in een zwart gat na hun jaar?

Voor Raf zal dit anders zijn omdat na de verkiezing zijn rol als mister gay Europe nog doorloopt. Daarnaast zijn er projectjes die heel zijn leven zullen verderlopen, zoals het regenboogveter project. Het is iets dat in Thomas More jaar na jaar terug aan bod zal komen. Raf zegt dat hij deze en andere projecten zal blijven verder doen.

Maar er zijn ook nog de 3 vorige winnaars. Heb jij nog ergens een rol in hun leven?

Ik ben blij dat ze hier alle 4 vanavond zijn. En ze proberen de andere finalisten te ondersteunen met goede raad. De misters gaan ook 2 weken na de verkiezing met elkaar eten om tips te geven en sommigen worden zelfs goede vrienden. We merken uiteraard dat hoe langer het geleden is, hoe minder contact ze hebben met de nieuwe lichting. Je ziet ze dan enkel nog op de officiële evenementen.

Wat verwacht je van de mister gay world verkiezing?

Ik verwacht dat Raf zich hard zal inzetten zoals hij dat gedaan heeft voor de mister gay Europe verkiezing. Hij is een competitie beest en dat zal nu niet anders zijn. Hij is nu al bezig met hoe hij wat zal brengen en welke kleren hij zal dragen. Ik had ook niet verwacht dat hij mister gay Europe ging worden, maar ik zat er toen ook naast… Het idee dat een mister gay een sixpack moet hebben, hebben we de afgelopen jaren ontkracht. Ik denk dat de manier hoe wij het aanpakken de manier is om internationaal succes te hebben.

Laatste vraagje: ik heb lelijke veters in mijn schoenen. Waar kan ik de regenboogveters kopen?

Ze zijn tot nu toe niet te koop. We krijgen sinds de campagne die vraag regelmatig en we zijn nu aan het kijken om daar iets mee te doen. En dan zal je naast de chocolade en de kalenders ook de regenboogveters kunnen kopen.

Prettige vakantie in Madrid en Gran canaria!

https://www.mrgaybelgium.be

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.